Novak Djokovic es queda fora de l’Open d’Austràlia

La no-vacunació del número 1 del món li prohibeix participar

Firmat per Guillem Pont, Pol de Casacuberta, Joan Verge i Roger Morales

Des del passat 17 de gener s’està disputant el torneig Obert d’Austràlia. A part de ser un dels tornejos més prestigiosos en el món del tennis, aquest any s’ha caracteritzat per la polèmica envers Djokovic i la seva no-vacunació contra la Covid19. El número 1 del món es disposava a viatjar a Austràlia i participar en el Grand Slam quan va ser detingut a l’aeroport i internat, però el jutge el va deixar en llibertat.

Després d’aquest succés es va fer públic que l’equip de Djokovic havia mentit en el formulari per entrar al país. No obstant, el propi tennista va dir que era un error humà comès per el representant del seu equip.

Djokovic també va aprofitar per fer un comunicat expressant el seu odi i rebuig cap a les normatives autralianes respecte la prevenció del coronavirus. Seguidament, no va trigar en circular per les xarxes socials, provocant que els grups antivacunes trobessin en ell una excusa més per no vacunar-se. 

D’altra banda, els mitjans de comunicació van posar’s-hi en contra i, en alguns casos, van insultar-lo, com és el cas del canal 7 d’Austràlia, on els presentadors Rebecca Medern i Mike Amor no es van adonar que tenien els micròfons encesos i van donar la seva opinió sobre Djokovic: “És un mentider pocavergonya. Sabent que és positiu… Va trobar una excusa i va acabar caient en les seves mentides. I després va anar a Espanya…Crec que se’n sortirà amb la seva.”

En el seu país natal ja han començat manifestacions en contra de les lleis i reestriccions proposades pel govern d’Austràlia. Tanmateix, han sortit a parlar algunes de les tennistes més conegudes com Navratilova dient: “ Si vols ser un líder, has de sacrificar-te pel benestar de tothom”. Opinions n’hi ha hagut de tots els gustos, des de la serietat de Rafa Nadal: “No crec que Djokovic sigui l’únic que hagi fet les coses malament”; fins la conya de Nick Kyrios: “Li demanaré jugar uns dobles en algun torneig”.

Aquest mem s’ha popularitzat arran de la situació i s’ha viralitzat a les xarxes.

Vídeo extret de Última Hora

Redactor junior

close