/

El meu treball a “Badarisc”

L’experiència d’un alumne de Primer de Batxillerat de la matèria d’Estada a la Empresa que ha de fer 70 hores durant el curs per adquirir certes habilitats del món del treball

Firmat per Joan Verge

Els alumnes de 1r de Batxillerat que escullen la matèria de Comunicació (Com3) i Estada de l’empresahan de fer 70 hores a l’any de treball durant aquell curs o aquell mateix estiu. Jo volia endinsar-me en l’àmbit financer i assegurador, així que em van adjudicar a una corredoria d’assegurances on vaig començar les pràctiques la setmana del 21 de febrer.

Per començar, s’entén com a corredoria un equip d’experts que actuen com a intermediaris entre el client i les companyies asseguradores per aconseguir les millors cobertures al millor preu. Això no obstant, jo ja havia treballat en aquest àmbit anteriorment a l’empresa familiar on em trobava molt a gust. Els primers dies, mesos o anys a una empresa, sempre fas el treball brut que no és gaire important i és laboriós, és a dir, que comporta molt de temps realitzar-ho, ja que els treballadors tenen molta feina i no poden perdre temps fent-ho. A mi, em van encarregar triturar papers, fer excels i passar-los a net, arxivar documents… Crec que és la feina normal per un “becari”. D’altra banda, el tracte del personal va ser bo, encara que a l’empresa familiar estava més acollit i òbviament era un tracte més cordial. He pogut observar actituds de superioritat i menyspreu cap a mi com a aprenent.

En conclusió, la feina que porto feta en pràctiques no m’ha ajudat en l’aprenentatge envers les finances i assegurances, però suposo que aniré adquirint aquesta sapiència i sobretot l’experiència. A l’empresa familiar vaig adquirir la gran majoria de coneixements que tinc actualment en el sector, i agraeixo molt a la plantilla per l’acollida i per l’ensenyament.

Redactor junior

close