/

El Govern permet treure les mascaretes a interiors

Firmat per Lluc Borràs, Daniel Rodríguez, Roger Feliu i Biel Maltas

Com ja sabeu ja portem dos anys amb el complement de la mascareta a la nostre vida. Ahir va ser el primer dia en el que l’estat ens va permetre acudir a dins d’interiors sense la mascareta, excepte transports públics, residències de gent gran, algunes oficines i centres de salut.

Aquesta notícia ha estat una autèntica alegria i revolució arreu però a on més ha impactat és a les escoles. En principi aquesta mesura de poder anar sense aquest complement  s’aplicava el dia 19 d’abril a les escoles però, això si, a totos els cursos menorss de batxillerat i professors, que s’havien d’esperar al dia següent. Finalment a última hora van decidir que els alumnes de batxillerat sí que es podien treure la mascareta el mateix día 19.

Després de les entrevistes que hem fet hem notat que la majoria dels alumnes no entenien el perquè els professors encara havien de portar-la però igualment ens esmenten que estan molt contents perquè per a els alumnes i els professors ja no és obligatoria.

Hem entrevistat a diferents nois i noies dels diferents cursos de l’ ESO. Gràcies a això hem tret les conclusions que hi ha en l’article. Aquí us deixem algunes de les respostes

Alumne de primer de la ESO

  • “Crec que ha sigut una bona decisió per part del govern, ja que així podem estar molt més còmodes a classe i a l’hora de comunicar-nos és molt més senzill, encara que poden pujar molt els casos de COVID i tornar a estar tancats a casa i això no li agradaria a ningú en el món.”

Alumne de segon de la ESO:

  • “Trobo que està bé que ens hagin tret la mascareta perquè així podem comunicar-nos millor i podem veure’ns les cares, apart ja començava a ser agobiant. Jo crec que hi ha alumnes que els hi pot crear un complexe. No té cap sentit que treguin les mascaretes el primer dia de cole als alumnes i el dia següent als professors”.

Alumno de tercer de la ESO:

  • “Era molt necessari que ens deixessin treure’ns la mascareta, ja que ens impedia comunicar-nos i veure’ns mútuament. Depèn de la confiança de cadascú crea complexe o no. Que els professors s’haguessin de treure la mascareta un dia després no va ser gens útil, era una tonteria del govern.”

Redactor junior

close